Publicerad: Södermanlands Nyheter 2001-03-09
Bilsport /
Ny bil ska ta
Pettersson till toppen

Nu tar Janne Pettersson, SMK Nyköping, upp kampen på sina klubbkompisar Patric Carlsson och Rickard Åndberg om titeln klubbens bästa rallyförare. Med en ny vinnarbil satsar Janne på årets mellansvenska rallymästerskap.

Janne Pettersson har tillsammans med sin bror Hasse noterat en hel del fina framgångar genom åren. Med sin lilla Opel Corsa for han fram som ett skadeskjutet troll på de krokiga vägarna. Det gav en DM-titel, Sörmland och Västmanland, och en fjärdeplats i SM-serien 1995.
  I år satsar Janne Pettersson på en riktig vinnar bil, en Opel Astra Kit Car. Bilen kommer från det belgiska Opel-stallet, där föraren Bruno Thierry har varit framgångsrik.
  240 hästkrafter plockar man ur motorn, och så en sexväxlad låda. Astran är en grupp A-bil som ingår i klassen 1 600-2 000 cc och redan till helgen blir det premiärkörning i den giftgröna läckerheten.
  – Vi kommer naturligtvis att pröva oss fram och inte ta några större risker i första tävlingen, säger Janne Pettersson.
  – Det kommer att ta lite tid att köra in sig på en helt ny biltyp, säger han.
  Janne Pettersson trivs bäst på sommarunderlag, nu kommer det dock att handla om is och snö i den första tävlingen med Astran.
  – Ja, det är riktigt, men jag vill komma igång så snabbt som möjligt, bekanta mig med bilen och försöka hitta det rätta flytet.
  – Det kommer nog att ta några tävlingar innan det hela sitter som det ska, säger Janne.
  – Viktigt att vi kan lägga ribban ganska högt inför sommarens tävlingar. Nu passar vi även på att gå över till siffernoter när vi ändå håller på att köra in oss på något nytt.
  Med stort självförtroende och förväntan åker Team Pettersson upp till Vansbro i Dalarna och lördagens tävling, Vanårundan. Tävlingen är 4,9 mil specialsträckor, tre till antalet.